Category Archives: Tunet

Vinterfreden har senket seg

og naturen har lagt seg til for å hvile.

Det har vært nok å gjøre denne høsten også det går usannsynlig raskt til vi åpner tunet for publikum og prosjekt Natthagen er igang her i Julussdalen. Rørleggeren er ferdig med det nye offentlige toalett. Vår eminente snekker og elektriker er snart ferdig med det som er å gjøre. De har gjort en uvurderlig jobb og vi er jo ikke de enkleste arbeidsgiverne, vi får så mange nye ideer. Men når en arbeider med fagfolk så er det nesten alltid de får siste ordet. Slik bør det være, mange ganger vet de best.

Vi har fått tillatelse fra Elverum kommune til å sette opp skilt, det var riktig bra så blir det litt lettere å finne. Vi håper jo på at det skal gå greit med Vegvesenet også, for veien gjennom dalen er fylkeskommunal.

Selv om det ikke er så mye vi får gjort ute er det nok å gjøre inne.  Alt blir kanskje ikke ferdig til vi åpner i juni 2018, men da har man desto mer er det å se fram til i 2019

Vi har vært på leiting etter gammeldagse ermforkler nå har vi fått to fra Rena og to fra Veldre og vi kan bare si TUSEN TAKK til giverne. Dere kommer til å få se de i juni.

Høstnytt fra oss i Natthagen

Mange har spurt opp gjennom årene hvorfor vi har har navnet Natthagen. Forklaringen er enkel, min bestemor hadde en natthage, en hage med blomster, planter som lyste i skumringen. Planter som også hadde litt duft.  Så langt har vi ikke klart å finne fotodokumentasjon over natthagen, men jeg husker hvor. Jeg tror nok idag at navnet var noe bestemor «fant på» i en fortelling. Akkurat det får vi aldri vite.

 
Vi hadde gått i løpet av sommeren og sett på terrenget her vi bor i Linnerudvegen, Nedre Lindberget- Julussdalen, og jeg husket kjærreveien ned til fjøset. Vi fant den igjen med muren og da ble det et naturlig skille for å bygge opp igjen – Natthagen- hagen som lyser i skumringen. Denne hagen er ikke ferdig og det blir den kanskje heller aldri. Noen planter har kommet på plass.  Den skal utvikles over tid DU er velkommen til å se hvordan det har blitt her 2 juni 2018.

Natthagen galleri eksisterer ikke lengre, det er historie, nå har hele prosjektet her blitt til Natthagen, det blir museum, kafe, galleri og noen mindre butikker. Natthagen i Julussdalen- et sted med karakter, eller som vi sier: Kunst og kultur i vakker natur.