Museum

På tunet i Nedre Lindberget- Julussdalen har vi bygget opp et museum over livet som har vært levd her og som leves i grenda. Vi er 7 fastboende og noen hytteturister. Området her hører inn under Nordskogbygda krets, og vi har alltid  vært Julussdøler. I museet er det en vegg med foto dokumentasjon over grenda og de som bodde og levde her.

Litt familiehistorie:

Min mor, min bestemor er født rett ved her og min oldemor kom hit på midten av 1800 tallet. Mine oldeforeldre drev Linnerud. Et lite gardsbruk, men nok dyr til å overleve. De høstet fra skogen og fra Ryssjøen.  Bestemor som var enebarn tok over etter sine foreldre. Hun traff bestefar engang tidlig på 1900 tallet og de giftet seg på prestekontoret i 1921. Det har vært folk her før det.
I området er det mange jaktgroper/ fangstgroper og jerngroper.

Ideen om å bygge opp et museum lå lenge å modnet, når vi endelig fikk kjøpt stedet her var det bare å sette igang. Museet er i stadig utvikling og endring. Du kan blant annet se “Den keramiske veggen” en permanent utstilling over keramikk som ble produsert her i landet fra 1836 og fram til idag.

Bli med å vev, bli kjent med historien

Før hadde de veven stående på låven og slik er det her og, den er satt opp med rye- vev, du er velkommen til å prøve. Kanskje du heller vil være med å rive filler. Bredden skal være ca 2 cm. for at det skal bli en fin rye. Ta deg til til å beundre min bestemor Beates ryer som henger på veggen, de er vev tidlig på 1940 tallet og har vært i bruk til nå. Nå har de blitt museums gjenstand.

Gratis adgang.

Museet mottar ikke noen økonomisk støtte. På veggen ved inngangen til museet, finner du en fuglekasse, synes du det er verdt det, er vi takknemlig for et bidrag. Tusen takk.

Det er hyggelig hvis du legger igjen en kommentar til oss etter at du har vært på besøk. Takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *