TURMULIGHETER

Alle årstider her har sin sjarm, det er en vakker dal. Siden vi har åpent bare i sommerhalvåret vil vi nevne noen fine turmuligheter som er her på den tiden.
Du kan gjøre det enkelt og bare rusle rundt i hagen her, til Dukkenes hus og sette deg i huska eller gå på oppdagelse i museet eller i kunst galleriet.


Du kan rusle bort til Ryssjøen, sette deg ved vannet eller legge på svøm. Det går fint an “å vasse” hvis du går over det lille myrdraget, da kommer du til et langrundt område. Herfra bruker du ca 10 minutter + – på rusleturen.
Du kan gå gjennom skogen her på den gamle Linnerudvegen, på nedsiden av eiendommen, ned til elva Julussa og høre på fuglene eller suset i furukronene. Det er en fin tur.
På høsten er det fint å gå på furumoene å plukke tyttebær eller krekling, blokkbær er det her, kanskje finner du noe annet spennende.

Vil du komme hit på vinteren kan du leie Gamalstu- ett lite Østerdalshus fra slutten av 1700 tallet, lite men utrolig trivelig og legge ut på flotte skiturer. I Gamalstu er det innlagt strøm så du kan lage deg mat, koke kaffe. Huset passer for en eller to. Det er ikke radio eller fjernsyn der men internett finnes. Opplev stillhet.
Det er mulig å leie Gamalstu (1- 3 pers) og Dukkenes hus (1. person) på sommeren. Eget toalett/ dusj 50 meter fra husene.

Er du av de litt mer sportslige er Julussa ei riktig fin padle-elv der den slynger seg i naturen som en meanderbord. Kanskje møter du bever. Julussa er ei av få elver som renner mot nord. I historisk sammenheng har Julussa en stor betydning, fløterkonflikten som gjorde at vi fikk fagforeninger i landet. Kanskje ser du en sommerfugl.

Du kan legge ut på sykkeltur. Det går flere riktig flotte sykkelrunder forbi oss. Klikk på linken og få mer informasjon om Skavhaugrunden og Ryssjørunden.

http://sykkelruten.no/index.php/elverum/item/ryssjorunden